Book a lesson with me!

Search for my profile and get started

Vacanță la Marea Neagră în România

Litoralul românesc este una dintre regiunile cele mai superbe din România. Acesta se întinde de la granița cu Ucraina – în nord, până la granița cu Bulgaria – în sud. Tot pe această porțiune se află numeroase stațiuni. Sunt aproximativ 15 stațiuni, cele mai multe dintre ele fiind în județul Constanța.

1. Descoperă Stațiunile Românești


Mamaia

Este cea mai mare și renumită stațiune din România, aceasta este în partea de nord a Județului Constanța, aceasta poartă și numele de Perla Litoralului Românesc, este o plajă cu nisip fin și aceasta are aproximativ 8 km. Sunt numeroase hoteluri, piscine în aer liber, cluburi, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum și un teatru de vară. Stațiunea Mamaia oferă turiștilor posibilitatea de a practica sporturi de apă și ei pot să pescuiască în frumosul Lac Mamaia.

Eforie Nord

Această stațiune este balneoclimaterica și se află la sud de Constanța. Ea se află la est de lacul Techirghiol, unde nămolul este vedeta. Stațiunea Eforie Nord are o climă mediteraneană, caracterizată prin veri foarte calde cu temperaturi cuprinse intre 24-30 de grade Celsius.

Costinești

Aceasta se află la 30 km de Constanța, între Tuzla și Olimp. Este considerată stațiunea tineretului, în care atmosfera este unică. Pe plajă puteți adimra cele 2 simboluri ale stațiunii – Obeliscul și epava navei Evanghelia. Pe plajă se află numeroase baruri, locuri destinate sporturilor acvatice, dar și șezlonguri cu umbrele.

Jupiter - Cap Aurora

Acestea sunt stațiuni climaterice estivale. Cap Aurora atrage mulți turiști străini care vin aici pentru a face plajă, vin pentru terenurile de sport, teatru și cinema în aer liber, piscine, precum și pentru navigare pe Lacul Tismana. Are o plaja mică și îngustă în comparație cu celelalte stațiuni și se întinde pe o lungime de 1 km.

Neptun - Olimp

Cele două stațiuni se află la 40 km de Constanța și la 8 km de Mangalia. Cele două sunt una lângă cealaltă și de aceea sunt recunoscute ca fiind o singură stațiune. Cea mai cunoscută este plaja “La Steaguri”, una dintre cele mai frumoase plaje ale litoralului din România. Plaja din Olimp este îngustă, dar foarte bine amenajată și extrem de frumoasă.

Vama Veche

Aparține de Comuna Limanu și este amplasată pe malul Mării Negre, aceasta este foarte aproape de granița cu Bulgaria. Majoritatea turiștilor care vin în Vama Veche sunt studenții, elevii, sau persoane care doresc să scape de agitația din oraș. Seara, aici este multă distracție și muzică de calitate pentru tineri.

2. Luna Park - Satul de Vacanță


Satul de Vacanță din Mamaia este un loc plin de culoare, in care turiștii se pot plimba, pot face cumpărături sau pot gusta preparate diverse și gustoase. Atracția principală a Satului de Vacanță este faimosul Luna PARK, un parc de distracții plin de lumini și jocuri colorate. Sunt trenulețe și caruseluri pentru copii. Pentru distracție, veselie și relaxare trebuie să mergi în Satul de Vacanță!

3. Telegondola


Telegondola este o atracție unică pentru turiști. Te poți îmbarca din două stații centrale, prima în zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua în zona Cazino Mamaia. Călătoria durează 8 minute și este la o înălțime de 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, aceasta fiind închisă, cu ventilație naturală și protecție solară. Lungimea totală a traseului este de 2000 de metri.

Improve your Vocabulary

Word in RomanianWord in English
regiune, regiuniregion, regions
a descoperito discover
plajă, plajebeach, beaches
piscină, piscineswimming pool
nisipsand
teren de sportsports field
teatru de varăsummer theater
nămolmud
a admirato admire
simbol, simbolurisymbol, symbols
umbrelă, umbreleumbrella, umbrellas
lac, lacurilake, lakes
a gustato taste
caruselcarousel
înălțimeheight
ventilațieventilation