Book a lesson with me!

Search for my profile and get started

Familia Addams

Familia Addams este un grup de personaje fictive create de caricaturistul american Charles Addams. Printre personajele familiei Addams se numără Gomez, Morticia, Uncle Fester, Lurch, Grandmama, Wednesday și Pugsley.

Au apărut inițial ca o serie de desene animate cu un singur panou, publicate în The New Yorker între 1938 și 1988. De atunci, acestea au fost adaptate altor mijloace media, inclusiv seriale de televiziune (atât acțiune live, cât și animație), filme, jocuri video și un musical.

1. Gomez


Gomez Addams este căsătorit cu Morticia și de asemenea este tatăl lui Wednesday, Pugsley și Pubert Addams. În serialele de televiziune din anii 1960, Gomez a fost descris ca un om naiv, frumos și de succes. Gomez a mărturisit dragoste nesfârșită pentru soția sa, Morticia. El a studiat să devină avocat dar nu a practicat foarte mult. El a fost, de asemenea, mulțumit de faptul că colegii săi de la universitate l-au votat „Least Likely to Pass the Bar”. Numele Gomez este de origine castiliană, el preferă să fumeze trabucuri și să se joace cu modelele sale de tren.

2. Morticia


Morticia este soția lui Gomez Addams și mama lui Wednesday, Pugsley și Pubert Addams. Morticia este descrisă ca o vrăjitoare; este slabă, cu pielea extrem de palidă și părul negru și lung. Într-un episod, este văzută purtând o pălărie neagră. În mod obișnuit, poartă rochii negre pentru a se potrivi cu părul. Fiica sa spune că Morticia aplică praf de copt pe față în locul machiajului. În fiecare episod, ea îl atrage cu ușurință pe soțul ei Gomez vorbind franceză (sau orice altă limbă străină, de altfel).

3. Pugsley


Pugsley este fiul lui Gomez și al Morticiei Addams. În seria de televiziune originală, Pugsley este un copil liniștit, luminos. Are mari abilități mecanice și face multe invenții. El și Gomez au construit împreună un computer numit Whizzo și un robot numit Smiley.

4. Wednesday


Wednesday Addams este membru al familiei fictive Addams, creată de caricaturistul Charles Addams pentru The New Yorker. După cum sugerează și numele ei, Wednesday este un copil liniștit dar ciudat. Are pielea palidă, părul negru. Jucăria ei preferată este o păpușă.

5. Uncle Fester


În serialul original de televiziune, Fester era unchiul Morticiei Addams. Fester este un bărbat chel, rotund, cu pielea foarte palidă și ochii negri scufundați. Aspectul său este suspectat de a fi un zombie dar acest lucru nu este confirmat în niciuna dintre producțiile familiei Addams. Fester este, de asemenea, unul dintre cele mai recunoscute personaje ale familiei Addams.

6. Lurch


Lurch este majordomul familiei fictive Addams, creată de caricaturistul Charles Addams. La fel ca celelalte personaje, Lurch și-a primit numele doar în serialul original de televiziune. Lurch este un om uriaș și foarte puternic, care seamănă cel mai mult cu monstrul lui Frankenstein. Aproape că nu spune nimic și mormăie regulat.


Quiz Test

  1. Familia Addams este un grup de fictive.
  2. În serialele de televiziune din anii 1960, Gomez ca un om naiv, frumos și de succes.
  3. Gomez dragoste nesfârșită pentru soția sa, Morticia..
  4. Morticia este lui Gomez Addams și mama lui Wednesday, Pugsley și Pubert Addams.
  5. Morticia are pielea extrem de
  6. poartă rochii negre pentru a se potrivi cu părul.
  7. Morticia aplică praf de copt pe față machiajului.
  8. Pugsley are mari mecanice și face multe invenții.
  9. Fester este un bărbat rotund, cu pielea foarte palidă.
  10. Lurch este un om și foarte puternic.

Improve your Vocabulary

Word in RomanianWord in English
personaj, personajecharacters, characters
caricaturistcartoonist
a apăreato appear
desene animatecartoons
serial de televiziunetelevision series
animațieanimation
a descrieto describe
a practicato practice
avocatlawyer
a votato vote
trabuc, trabucuricigar, cigars
piele palidăpale skin
vrăjitoarewitch
praf de coptbaking powder
machiajmakeup
abilitate, abilitățiability, abilities
invenție, invențiiinvention, inventions
a construito build
a sugerato suggest
ciudat, ciudatăweird
liniștit, liniștităquiet
păpușă, păpușidoll, dolls
chel, chealăbald
a confirmato confirm
producție, producțiiproduction, productions