Emily in Paris

„Emily in Paris” este un serial Netflix care spune povestea unei tinere din Statele Unite ale Americii (personaj interpretat de Lily Collins) care se transferă la o agenție de marketing din Paris. Serialul a stârnit unele controverse cu privire la modul în care este reprezentată viața pariziană (plină de clișee). De asemenea, ne permite să analizăm ce se întâmplă cu barierele culturale și cu utilizarea limbii atunci când ajungem pentru prima dată într-o țară cu o cultură foarte diferită de a noastră.

Traducere text fotografie: reflecții despre munca în străinătate și granițele culturale

1. Controverse și iar controverse


Serialul TV prezintă o poveste romantică și idealistă. Această tânără încearcă să ajute o cunoscută firmă de marketing pariziană cum să-și îmbunătățească strategia de marketing pe social media. Pentru criticii francezi, serialul TV nu reprezintă adevăratul mod de viață din Paris. Dar dacă cauți să evadezi din realitate și să te bucuri de decoruri frumoase, personaje fermecătoare și dulapuri de invidiat, atunci această serie este pentru tine.

Pentru parizieni, „Emily in Paris” este plin de clișee despre orașul lor. Nu este posibil ca cineva din poziția ei să dețină atâtea ținute! Francezii fumează și beau vin atât de mult? De ce toată lumea vorbește engleză, dacă ea este singura care nu vorbește franceză? Ei bine, asta e șocant.

2. Munca în străinătate și limitele culturale


„Emily in Paris” ne invită, de asemenea, să ne gândim la granițele culturale atunci când lucrăm în străinătate. Potrivit serialului, este destul de ușor să nu vorbești franceză într-un oraș francez, pentru că (aparent) toată lumea vorbește engleză.

Când lucrăm în străinătate, trebuie să ne adaptăm la o cultură cu totul nouă. Aceasta presupune cunoașterea oamenilor, a istoriei, a obiceiurilor și a expresiilor. Când Emily ajunge la Paris, nu vorbește franceza, așa că folosește o aplicație de traducere. Apoi, începe să frecventeze o școală franceză pentru a învăța limba.

3. Experiența de a lucra în străinătate


A lucra în străinătate poate fi o provocare. Cultura afacerilor se schimbă foarte mult de la o țară la alta. Programul de lucru, codurile vestimentare, plata salariului și condițiile de angajare sunt toate aspecte de luat în considerare. „Emily in Paris” arată că până și ideea de fericire se poate schimba în funcție de fiecare cultură.

Pe de altă parte, munca în străinătate are mai multe beneficii, cum ar fi explorarea culturală, noi perspective pentru același loc de muncă/industrie și așa mai departe. Potrivit unui studiu realizat de Harvard Business Review, „persoanele care au experiență internațională sau care se identifică cu mai multe naționalități rezolvă mai bine problemele și manifestă mai multă creativitate”.

4. Visul de a învăța limba franceză


Indiferent dacă ne-a plăcut sau nu „Emily in Paris”, un lucru este sigur: este foarte frumos să auzim expresii franceze și să vezi toate acele frumoase scenarii pariziene. Sperăm cu siguranță să vedem mai multe seriale TV care să ne aducă posibilitatea de a ne transporta în experiența de a trăi și de a lucra în străinătate.

  • Serialul TV are 3 sezoane.
  • Sezonul 4 urmează să apară pe Netflix în curând.
  • Dacă ești în vacanță și vrei să te relaxezi acest serial este perfect.

Improve your Vocabulary

Word in RomanianWord in English
controversă, controversecontroversy
experiență, experiențeexperience, experiences
scenariu, scenariiscenario, scenarios
aplicație, aplicațiiapp, apps
a presupuneto suppose
clișeu, clișeecliché, clichés
firmă de marketingmarketing firm
a permiteto allow
bariere culturalecultural barriers