Cum sărbătorim Halloween?

Halloween-ul este sărbătorit cu fast în fiecare an, în data de 31 octombrie. De-a lungul timpului, acest eveniment a devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume. Dintr-o sărbătoare păgână s-a transformat într-o zi a costumelor, a paradelor și a dulciurilor. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică prin care se marca sfârșitul procesului de recoltare și ziua în care se făcea trecerea de la toamnă la iarnă.

1. 5 tradiții înfricoșătoare de Halloween în Statele Unite


În Statele Unite, luna octombrie are un singur accent: Halloween. Octombrie este perioada din an în care magazinele vând cantități înspăimântătoare de bomboane, Jack-o’-Lanterns. În timp ce 31 octombrie este sărbătorită în multe părți ale lumii, nimeni nu face Halloween-ul la fel ca în Statele Unite.

  • Jack-o’-Lanterns

În timpul sezonului de Halloween, vei vedea Jack-o’-Lanterns pe aproape fiecare verandă. Jack-o’-Lanterns, este una dintre activitățile de Halloween preferate ale americanilor. Este atât de popular, de fapt, încât există un oraș din New York care dedică o expoziție întreagă dovlecilor: The Great Jack-o’-Lantern Blaze!

  • Costume înfricoșătoare - Spooky costumes

Una dintre cele mai bune părți ale Halloween-ului este să te îmbraci! De la mumii, fantome și zombi, până la referințe la cultura pop, personaje de desene animate și animale, probabil că veți vedea tot felul de costume nebune și detaliate. În New York City, există o întreagă paradă dedicată evidențierii creativității costumelor!

  • Ne dați ori nu ne dați - Trick-or-treating

Numele acestei tradiții sună ciudat, iar tradiția în sine este poate și mai ciudată! Deși există rareori trucuri, există o mulțime de bunătăți de Halloween. Trick-or-treating are loc în seara zilei de 31 octombrie. După ce se termină ziua de școală, copiii își îmbracă cele mai înfricoșătoare costume. Apoi se plimbă prin cartierul lor și strâng bomboane la fiecare casă spunând „Trick or treat!” la fiecare ușă.

  • Vizitarea caselor bântuite - Visiting haunted houses

Sună absolut nebunesc, nu? De ce ar vizita cineva în mod intenționat o casă bântuită? În timpul sezonului de Halloween din Statele Unite, locurile din toată țara se transformă în labirinturi de teroare.

  • Povestind povești înfricoșătoare - Telling scary stories

O modalitate populară de a intra în spiritul înfricoșător este să povestești povești de teroare despre fantome, monștri și creaturi înfiorătoare.

2. Mere caramelizate! Eating Candy Apples


De secole, fructele au fost acoperite cu sirop de zahăr ca mijloc de conservare. Aceste fructe și-au găsit întotdeauna un loc în sărbătorile recoltei. Se credea că merele caramelizate au fost inventate accidental în 1908 de William W. Kolb. William Kolb a experimentat cu bomboane roșii de scorțișoară pentru a le vinde pentru petrecerile de Crăciun. A înmuiat mere pe bețișoare în glazura roșie și le-a pus în vitrina magazinului său pentru a-și prezenta noile bomboane. Dar, în loc să vândă bomboanele, a ajuns să vândă merele clienților, deoarece arăta destul de diferit de celelalte delicii. Aceste delicii la modă au început să fie folosite ca delicii de Halloween la începutul anilor 1900 și au rămas populare de atunci.

3. Portocaliu și Negru! Orange and Black


Te-ai întrebat vreodată de ce petrecerile de Halloween au atât de mult portocaliu și negru? De la costume la decorațiuni totul se bazează pe aceste culori. Culorile clasice de Halloween își pot urmări originile până la festivalul celtic Samhain. Aceste culori tradiționale provin de fapt din sărbătorirea păgână a toamnei și a recoltei. Portocaliul simbolizează culorile culturilor, în timp ce negrul marchează moartea sezonului estival.

4. Cine este Catrina? Who is La Catrina?


Anul acesta costumul meu de Halloween a fost frumoasa Catrina. Voi știți povestea Catrinei? Mexic este acea țară plină de tradiții colorate și o cultură vibrantă care se extinde dincolo de frumoasele plaje de vacanță, stațiuni și oameni prietenoși. Unul dintre cele mai recunoscute evenimente anuale care se sărbătorește în Mexic este Día de los Muertos. Această sărbătoare este bogată în ritualuri și exprimă relația unică și excepțională pe care mexicanii o au cu moartea și cu strămoșii lor. Este un moment spiritual distinct al anului pentru a aduna membrii familiei împreună, a reflecta și a ne aminti membrii familiei care nu mai sunt cu noi. Este o sărbătoare fericită menită să-i onoreze pe cei dragi decedați și să apreciem viața în timp ce suntem încă parte din cei vii.

Unul dintre cele mai puternice și mai recunoscute simboluri ale sărbătorilor Zilei Morților este scheletul feminin înalt care poartă o pălărie cu pene sau flori. Cu siguranță ați văzut-o în diverse contexte pentru că machiajul unic izbitor a devenit foarte la modă în ultimii ani. Numele ei este La Catrina și esența poveștii ei pătrunde adânc în tradițiile și rădăcinile mexicane