Castelul de Lut Valea Zânelor

Castelul de Lut Valea Zânelor este o construcție de poveste localizată în Porumbacu de Sus, Sibiu. Aceasta a luat naștere în anul 2014 de la dorința de a crea un loc liniștit și de la ideea de ”Casa Naturală de Poveste”, un concept adânc înrădăcinat în tradițiile românești.

1. Care este povestea?


Povestea a început în anul 2014 atunci când acest castel a început să fie construit. Povestea a început, când doi corporatişti din Bucureşti, soţ şi soţie, au decis să se mute undeva la ţară, într-un loc liniştit. Un loc de basm, unde ei să aibă şi o casă de poveste. Aşa le-a venit ideea de a construi un castel de lut care să semene cu acelea din poveşti.

2. Chiar este din lut?


Castelul de Lut Valea Zânelor este realizat integral din lut, pereții sunt construiți dintr-un amestec de lut, paie, apă și nisip (totul fiind realizat manual), turnurile sunt făcute din piatră. Castelul de lut este construit doar din materiale naturale, piatră, beton, lemn, lut și var. Castelul de Lut are 2 nivele, 10 camere, 2 turnuri și 50 de ferestre. Arhitectura clădirii este bazată pe forme organice, în completă armonie cu natura.

3. Cum ajung la Valea Zânelor?


Castelul de Lut este localizat în Porumbacu de Sus, în județul Sibiu. Grădina încântătoare a castelului este traversată de râul Porumbacu! Castelul de Lut se află într-o zonă deosebită, pitorească. Peisajul magic este completat de frumusețea naturii, de întinderea verde și de minunatele priveliști.

  • Castelul este amplasat la poalele Munților Făgăraș, într-un loc liniștit și vegheat de vârful Negoiu (al doilea cel mai înalt vârf din țară).
  • Localizarea este unul din punctele cheie ale acestui obiectiv turistic.
  • Adresa exactă este Porumbacu de Sus, Strada Principală Nr. 630

4. Ce pot face la castel?


La Castelul de Lut oaspeții se pot relaxa în diferite moduri, însă cea mai deosebită activitate este picnicul la iarbă verde într-un cadru unic, de vis. În apropiere de Castelul de lut Valea Zânelor sunt foarte multe păstrăvării, Transfăgărăşanul şi Lacul Bâlea.

Grădina Magică

Proprietarii au denumit spațiul din curtea castelului Grădina Magică a Zânelor – un loc unic, atent decorat și amenajat pentru a întâmpina fiecare client în povestea lor. Grădina a devenit în acest fel locul principal de activitate pentru cei ce aleg să viziteze Castelul de Lut, aici poiț servi preparate tradiționale și te poți bucura de natură.

Ședințe foto

La Castelul de Lut s-au organizat multe nunți și botezuri. Puteți alege această locație de vis pentru albumul personal.Dacă vrei să ai o amintire pentru o viață, o idee foarte bună este să participi la o ședință foto în natură. Ședințele foto sunt contra-cost.

Relaxare

Castelul, grădina, râul și în special atmosfera sunt punctele principale pentru care toți vizitatorii aleg acest loc. Relaxarea și deconectarea de agitație atrag oameni din toate părțile României și chiar din alte țări. Astfel Castelul de Lut reprezintă o alegere perfectă pentru oricine dorește să petreacă un weekend în natură într-un loc de poveste.

5. Care este oferta?


  • Parcare gratuită
  • Album foto contra cost
  • Poze cu telefonul propiru gratuite
  • Natură și liniște
  • Preț bilet intrare 15 lei, 3 euro
  • Gratuit pentru copii până în 3 ani
  • Restaurant, preparate eco

Improve your Vocabulary

Word in RomanianWord in English
zână, zânefairy, fairies
poveste, poveștistory, stories
liniștesilence
râu, râuririver, rivers
grădină, grădinigarden, gardens
castel de lutclay castle
piatră, pietrestone, stones
locație, locațiilocation, locations
arhitecturăarchitecture
a petrece timpto spend time
a se bucurato enjoy
a vizitato visit
turn, turnuritower, towers
fereastră, ferestrewindow, windows
amintire, amintirimemory, memories
dorință, dorințewish, wishes